Yoga handlar om att stärka sin kropp och få balans över sitt liv. När det kommer till at du ska bli bättre på den sport du övar så kan även yoga vara ett bra sätt att öka smidighet och koncentration. Vilket inte är helt fel.

Många är det som starkt förespråkar yogans fantastiska egenskaper. Den ger en styrka som bygger upp oss från insidan och får oss att utstråla liv och glädje. Den får oss även att ta kontroll över situationer i livet och får oss att mer tro på oss själva och att vi står stadigare, starkare och med rak rygg. Känner du att yoga inte är något för dig så försök lura dig själv genom att kombinera denna sport med att spela på  oddset. Bygg upp din kropp och samtidigt betta på fotboll eller vad det nu är du känner du vill satsa dina pengar på.

Sanningen om yoga

Liksom många vänder bort blicken då de möter en HD-snubbe, får förutfattade meningar när de ser en Brony så tror människor att de som utövar yoga sitter på en klippavsats med benen i kors och låter onomatopoetiskt. Sanningen är en annan. Sanningen är den att yoga kan man utöva var som och när som genom att blicka in i sig själv och koppla bort omvärlden. Men, det finns även mer andlig yoga. Det vackra är därför att alla människor kan finna en form som passar just denne. Allt gör du i din egen takt och du kommer märka att du har muskler du inte trodde fanns. Bara efter några gånger kommer du även inse att din andning blivit lugnare och att du kommer in i ett helt annat tempo. Detta gör att du bygger upp kroppen och den sport du normalt utövar kommer du att kunna ta dig ann mycket smidigare. En riktig bonus som yogan bjuder på är att då vi smörjer våra nervbanor och gör så dem lättare får kontakt med varandra så skärps våra sinnen. Vi får därav en bättre känsel, lukt och vår beröring blir känsligare.

Några vanliga yogapositioner

Det finns många positioner inom yogan, ungefär 200 stycken. Detta är för många otränade eller oviga något avskräckande. Men, genom att helatiden tänka att du gör detta för din egen skull så spelar det ingen roll om du gör solhälsningen med böjda ben eller inte orkar luta dig så långt bak med Kamelen.

  • Solhälsningen
  • krigaren
  • barnet

Enligt artikeln ”Våga yoga!” i hd.se listar de 11 bra punkter om varför yogan har sådana undergörande krafter:

”1. Du blir stark i hela kroppen.

2. Du blir smidig.

3. Du får en fastare kropp.

4. Blodcirkulationen förbättras.

5. Nervbanorna stimuleras.

6. Dina sinnen skärps.

7. Du lär känna dig själv.

8. Du får bättre nattsömn.

9. Du känner dig mindre stressad.

10. Du blir piggare och friskare.

11. Du får en lugnare andning”

Ge yogan en ärlig chans, så ger du även ditt liv och din övriga träning att få chans att bli så bra den verkligen kan bli.