Är du en av alla dem som under stora delar av dagen har svårt att koncentrera dig på de saker som behövs göras? Samtidigt som tiden hemma består av en hel del tänkande på jobbet. Den ständigt uppkopplade vardagen kan för många göra det svårt att helt skilja mellan privatlivet och jobbet. Något som lätt leder till att ingen tid på dygnet blir speciellt effektiv. Det kan låta som en tråkig klyscha, men mycket blir bättre om man avsätter tid för att träna och ta hand om sig själv.

När malande frågor tar över

Oavsett om man har ett eget företag eller är medarbetare i en organisation, är det lätt att tankarna alltid fylls av malande frågor. Lämnade jag in deklarationen? Vad ska vi äta till middag? Vad är balansräkning, och är det mitt ansvar att göra den? För att kunna koppla av och tysta tankarna för ett tag finns det tips på saker man kan göra.

  • Delegera, både i arbetet och privat. Låt en redovisningsbyrå ta hand om balansräkningen och ordna med barnvakt någon gång i månaden.
  • Stressa av med träning. Oavsett vilket fysisk aktivitet man väljer att ägna sig åt är träningen ett sätt att fokusera, rensa hjärnan och få perspektiv.
  • Utnyttja den lediga tiden. Medan en del personer slappnar av med trädgårdsarbete finns det andra som bara kan göra det genom att läsa en bok. Låt inte andra bestämma alla måsten under den lediga tiden.

Yoga i skolan skapar goda vanor

Småbarn har visserligen inget heltidsarbete att gå till, men de vuxnas stress förs lätt över på barnen. Att springa till skolan för att sedan bli hämtad sent på fritids. Skolan är för många en rolig plats även om det också kan ställas krav. Att kunna hitta ett lugn i sig själv redan som liten kan vara en fördel. Både för barn och vuxna. Just därför har en del skolor börjat med Yoga-övningar. Något som visat sig vara populärt hos barnen. Motion tillsammans med avslappnande övningar har en förmåga att öka hjärnans syreomsättning. Yogan kan vara ett sätt att öka koncentrationen under dagarna och på så sätt uppnå bättre studieresultat. Alla håller dock inte med, läs mer om saken i artikeln hos Svenska dagbladet här.