När det kommer till fiske så är det många som väljer att fiska för avkopplingens skull, men handlar det inte lite också om att man vill dra upp den största fisken? 2016 kommer fiske bli allt mer populärt då sporten passar bra in i människors mer lugna livsstil. 

255880-father-and-sonAtt fiska. En sport som växer sig allt större och som kan tilltala en mycket bred publik. Företag som http://www.activeoutfit.se/sv/519-fiskerullar levererar snabbt och enkelt fisketillbehör och allt man kan tänkas behöva för en bra stund på havet eller vid vattnet. Men, nu när fisket blir allt mer populärt så blir det även allt mer två olika läger när det kommer till varför man väljer att börja fiska. Allt fler väljer att se fiske som en lugn hobby där man kan koppla av och komma i fas med livet. Att andas ut och vara sig själv för en stund. Man kan se att fiske har många likheter med yoga, som även det blir allt mer inflätat i samhället. I sr.se går det att läsa att fångar nu ska börja med yoga för att finna inre fri och komma i balans.

Stenåldersmänniskan dras till fisken

I en annan text går det att läsa att mycket handlar om att vi är på jakt efter något – efter ett byte som vi vill fånga och med det få mer makt. Just detta ligger långt rotat inne i oss och är den primära anledningen till att många väljer att fiska. Det blir även allt mer populärt att man ska ta jägarlicens för att kunna skjuta sitt eget kött. Äter man djur anser allt fler att man även ska kunna fånga det! Lite så är det även med att fiska, även fast det inte krävs att man ska ha någon licens.

Fiske- och jaktgener

I samma text som ovan fortsätter William Moberg med att hävda att det finns fiske- och jaktgener inom oss alla människor, men att vissa väljer att hålla dem vid liv. Det kan man diskutera, men vad man kan säga är att desto mer vi människor befinner oss ute i naturen och tillsammans med djur, desto större förståelse får vi får hur allt hänger ihop. Vilket är viktigt om vi vill ha en grön värld där våra barnbarns barn kan leka och fiska.