Yoga är som de flesta vet bra för både kropp och själ. Träningsformen kräver både styrka, flexibilitet och balans. Nu anses yogan vara så bra att den är på väg in i den traditionella vården.

I Karlstad till exempel, har 13 personer med olika vårdyrken blivit diplomerade instruktörer i medicinsk yoga. På Danderyds sjukhus används redan yogan som rehabilitering för hjärtinfarktpatienter. Andningen i yogan är framförallt det som människor måste lära sig. I dagens samhälle är många stressade och om folk lärde sig att andas rätt i stressiga situationer skulle de ha bättre hälsa. En bra andningsteknik ger efterverkningar i all muskulatur. Några av de områden som yogan kommer användas inom är sömnsvårigheter, klimakteriebesvär, smärtlindning och ångestproblematik.

När man utför de avancerade övningarna i yogan är det viktigt att ha kläder som går att röra sig i och som andas. Hangmattas yogakläder är utformade för att passa vid yogautövande men man kan även ha kläderna i vardagen. I USA lägger man faktiskt så mycket som 5,7 miljarder dollar på yogaundervisning och yogarelaterade produkter varje år. Närmare 16 miljoner utövar yoga i USA. Yogan är i huvudsak en kvinnlig träningsform då 72 procent av utövarna är kvinnor.

För den som känner sig lite mer vågad och vill slänga kläderna, kan en idé vara att åka till New York eller Ibiza. Där finns nämligen pass med nakenyoga. Yogan handlar inte om att vara just naken, utan om att känna frihet. Därför får den som tycker att yogakläder är ett bättre alternativ behålla kläderna på. Nakenyoga handlar om att återupptäcka kroppens oskuldsfullhet och bli ett med naturen. Yogan ska även leda till att man lär sig acceptera och älska sig själv och komma över eventuell viktångest. En annan yogaform som blivit populär på senaste tiden är stand up paddle yoga. Yogan utförs då ute på vattnet på en speciell bräda.